Kisakatten

Kisa Kattens

Ragdoll

www.kisakatten.se

Om min uppfödning

 

Jag följer naturligtvis Ragdollklubbens hälsoprogram , d.v.s. De katter som ska användas till avel skall ultraljudundersökas för hjärta och njurar.

 

Kattungar som kommer från mig;

 

  • Är grundvaccinerade 2 gånger
  • Är vana att gå i kattlåda och rumsrena
  • De har stamtavla och är chipmärkta (ID-nr)
  • De är vet.besiktigade senast 7 dagar före leverans
  • De får inte lämna mig före 12 veckors ålder
  • Sist men inte minst är de mycket kelade och har blivit vana att vistas i hela huset och vana vid andra katter.

 

Jag säljer inte några katter till avel annat än till registrerade uppfödare!

 

Jag är medlem i Östkatten och Svenska Ragdollklubben

 

Så här började det:

 

En dag såg jag och min dotter Johanna en bild på en jättevacker katt i tidningen. Det var en Ragdoll !

 

Eftersom jag en längre tid haft funderingar på att börja en liten kattuppfödning så tog jag itu med att försöka hitta allt som fanns att veta om Ragdollrasen. Jag tyckte den stämde in precis på den typ av katt som jag

önskade mig.

 

 

 

Så hade jag den stora turen att hitta uppfödaren Brittmarie Fridh,som harTallkottens Ragdolls.

Hon hade en kull till salu och bland dessa fanns denna underbara katt som blev min,nämligen S*Tallkottens Lady Leona of Lilac. Hon är nu snart 4 år gammal och en trevligare och vackrare katt finns inte.Allt jag hade läst om rasen stämde helt in,hon är dessutom en mycket bra mamma , har haft två kullar hittills och nu väntar jag på att hon ska börja löpa för det är dags för ytterligare en kull. l

 

Sedan gick det förstås så att jag ville ha flera honkatter och då hittade jag S*Chendos Daisy Boo ,uppf. Pia Franzén och S*Rödjebackens Cha-Cha,uppf. Lena Forsberg.

 

Jag vill rikta ett stort tack till uppfödarna som gav mig förtroendet att köpa dessa fina katter och även tacka för stöd och råd till mig som nybörjare som uppfödare.

 

En liten presentation av mig och min familj.

 

Jag och min man Torbjörn bor i en villa i Kisa. Katterna får vistas i hela huset och vår altan är kattsäkrad med nät så de kan gå fritt ut och in när de vill.När kattungarna blir tillräckligt stora får de också tillgång till hela huset och det går alldeles utmärkt eftersom innan de släpps ut i huset har de lärt sig att använda kattlåda så några "olyckor" förkommer aldrig.

 

Själv är jag sedan 11 år sedan rullstolsbunden efter en fallolycka och därför hemma hela dagarna.Ragdollen är en oerhört sällskaplig katt och vill alltid vara med vid allt som händer.För mig som får vara ganska mycket ensam när min man jobbar är katterna ett helt underbart sällskap.

 

Min dotter Johanna är assistent åt mig på deltid och eftersom hon inte kan ha djur hemma p.gr. av att hennes man är allergisk tycker hon att det är jätteroligt med katterna. Utan hennes hjälp skulle jag inte klara allt så det fungerar verkligen fint.

 

Sedan måste jag också berätta om hur det kan gå med män - i vår familj har vi alltid haft djur,hundar,katter och hästar.Min man Torbjörn har väl tyckt att det "gått an" med katterna - mestadels bonnkatter men inte mer....Nu är det så att han är rent löjligt glad i katterna och den som faktiskt är mest angelägen om att de ska den finaste maten och han skaffar leksaker m.m. till dem. T.o.m.har han visat upp Leona på utställning! Han säger att en Ragdoll är inte en vanlig katt - den är något mycket mer!

 

 

 

 

Kisakatten

Följ oss på facebook:

 

 

 

 

 

 

På katteriets facebook-sida kommer det regelbundet upp nyheter och bilder!

 

 

KisaKattens, Ingvor Bergh-Gustavsson

Tel: 0494-71720, 070-3295468 E-post: Ingvor.bergh@spray.se